Barion Pixel

Gyertyafényes yin jóga illóolajokkal és hangfürdővel (Stream)

Stream | Extra

Szeretettel várlak benneteket egy igazán különleges, téli, illóolajos, hangtálas gyakorlással rögtön karácsony után.
Mire számíthattok? 60 perc lassú, passzív, nyújtásokkal, lazításokkal teli yin jóga gyakorlásra, melynek fókuszában a VÍZ ELEM lesz, valamint egy 30 perces hangfürdőre. A gyakorlásunkat illóolajokkal támogatjuk meg.

A yin jóga az indai hatha jóga és a kínai taoista hagyomány találkozásából született. Egy öngyógyító rendszer, melynek középpontjában az 5 elem (Víz, Tűz, Föld, Fa, Fém) és az azokhoz tartozó meridiánok, s a meridiánokhoz tartozó szervek és az azokra gyakorolt hatás áll. A yin gyakorlás egy finom, tápláló, feminin, befelé figyelő minőségről szól. Egy kellemes meditatív állapotról, elcsendesülésről, az energia áramlás létrehozásáról, egyensúlyba kerülésről szól. Passzív típusú jóga.

Ezen alkalommal a VÍZ elem áll majd a gyakorlásunk fókuszában. Ez az időszak az tél, a befelé figyelés, az elcsendesedés, s az elengedés időszaka. Szervi szinten a húgyhólyag- és a veséket stimuláljuk, valamint az ezen szervekhez tartozó meridiánok energiáját tudjuk erősíteni a gyakorlásunkkal.

Előrehajlások, leborulások és hátrahajlások jellemzik ezt a gyakorlást. Elengedünk minden félelmet, nehéz érzetet, felesleges aggodalmakat, mélyebb állapotokat. Pihenünk, ugyanakkor energetizáljuk magunkat.
A hangtálak működése a hangtálak rezgésén alapszik: a rezgés úgy terül szét a testben, mint a vízbe dobott kavics. A rezgés a sejtek membránját ingerli és ébreszti fel a sejteket. A hangtálak harmonizáló rezgéseinek hatására a test és az elme megpihen, töltekezik. Oldódnak a bennünk lévő érzelmi és a fizikai feszültségek, blokkok. A hangfürdő ellazítja a fáradt, feszült izmokat, harmonizálja a légzést, pozitívan hat a keringésre és az anyagcserére, kiegyensúlyozza az idegrendszert, pihentet.

A nepáli hangtálak mellett olyan további hangeszközök is megszólalnak, mint pl. koshi csengő, kalimba, óceándob, esőbot stb.

A gyakorlást vezeti: Kanizsár Dóri jógaoktató, hangterapeuta, buddhista tanító
Dátum: 2023. dec. 27. szerda, 19:00 óra
A program hossza: 90 perc (60 perc fizikai gyakorlás + 30 perc hangfürdő)
A programot min. 3 max. 12 fő részvételével rendezzük meg.

Várunk szeretettel!
Namasté

Ára: 2 200 Ft
Időpont: 2023-12-27 19:00
Időtartam: 90 perc
Oktató: Kanizsár Dorottya

Jegyvásárlás
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom