Barion Pixel

Kismama jóga - 75 perc (Stream)

Stream | Kismama jóga

A kismama jóga foglalkozásokon a hagyományos jógagyakorlatok mellett az amazóniai természeti népek ősi, szülést megkönnyítő lágy mozdulatai is jelen vannak. Az óra része a várandósság során esetlegesen fellépő problémák enyhítése, eseteként megszüntetésé, az ízületek mozgékonyságának javítása, az izmok és a gát izmainak erősítése, a célirányos légzőgyakorlatok és a mély relaxáció. A tapasztalatok szerint a kismama jógát gyakorló nők tudatosabban élik meg a várandósságat és a szülést, valamint nő az önbizalmuk, oldódnak a félelmeik, aggodalmaik. 

Az óra felépítése a következő: már a ráhangolódás során felvesszük a babával a kapcsolatot; célzott légzőgyakorlatokkal felkészítjük magunkat az elkövetkező folyamatos, finom mozgásra; ezt követően alapos bemelegítés történik; majd az ászanák (jógapózok) felvétele és lehetőleg puha áramoltatása egyikből a másikba; lezárásként az elmaradhatatlan gátizomtorna és végül a mélyrelaxáció következik. A relaxáció során mindenképpen visszakapcsolódunk a babánkhoz, a szorongások, esetleges feszültségek enyhítésére alkalmazzuk a jóga nidrát (jógikus alvást) és használunk megerősítő mondatokat (szankalpákat).

A gyakorlás során tehát átmozgatjuk a testet, célzottan, kismamáknak szánt gyakorlatokkal, melyek jótékonyan hatnak a keringésre, hormonális folyamatokra, miközben a babád idegrendszere fejlődik őt pedig kellemesen elringatod közben. A közös jógázás pedig támogatja kettőtök szeretetteljes kapcsolódását. 

A gyakorlást a várandósság 13. hetétől javasoljuk.

Ára: 2 200 Ft
Időpont: 2023-03-20 17:30
Időtartam: 75 perc
Oktató: Kalocsai-Szabó Anita

Jegyvásárlás
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében. Részletek Elfogadom